دکتر حسین قشقایی رئیس پژوهشکده باقرالعلوم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پژوهشکده باقرالعلوم در حال تهیه و انتشار کتابهایی است که در کنار دعا و ادعیه های مناسبتها و اعمال دینی می تواند پاسخگوی نیاز معنوی و امور روزمره و رفتارهای فرهنگی، اجتماعی مسلمانان در تمام شرایط زندگی باشد.
وی افزود: این مجموعه کتابها رفتار و منش در بازار کار، رفتار با همسایه ها، رویکردهای انسان نسبت به محیط زیست و حیوانات را مدنظر دارد چرا که تمام این موارد در روایات ائمه اطهار و تمام امامان شیعه نیازهای بشر را پاسخ گفته اند.
وی همچنین برای بر شمردن برخی از این موارد به مسئله خوردن و آشامیدن انسان پرداخت و گفت: تمام این موارد در رابطه با خوردنیها و نخوردنیها، احترام به نان، پرهیز از خوردن برخی غذاها و التزام به خوردن برخی دیگر نیز از جمله مواردی است که در زندگی روزمره انسان مورد نیاز است و در تمام روایتهای اسلامی نیز وجود دارد.
دکتر قشقایی گفت: ارتباط انسان با خانواده، فرزند و پدر و مادر، رفتار زوجین، ارتباط خواهرها و برادرها نیز از دیگر مواردی است که علاوه بر وجود آنها در روایات بسیار هم مورد تأکید بوده است.
رئیس پژوهشکده باقرالعلوم تصریح کرد: این درحالی است که انسان در تمام امور خود به دعاهای مختلف نیاز دارد، به طوری که مفاتیح الجنان نیز بخشهای مربوط به عبادات، اذکار و زیارات را دربرگرفته است، اما در رابطه با آداب روزمره انسانی، رفتارهای فرهنگی و اجتماعی او هیچگونه مطلبی گردآوری نشده، که این امر مورد تأکید آیت الله جوادی آملی قرار گرفته است.
وی یادآور شد: در پژوهشکده باقرالعلوم فعالیت خود را در این قالب ارائه نداده ایم. ما تقسیم بندی انجام داده ایم که بر اساس آن رابطه انسان با محیط زیست ، رابطه انسان با حیوانات و رابطه انسان با دیگر انسانها مورد بررسی قرار گرفته و در حال حاضر بخش فقه و حقوق ارتباطات به مباحثی که درباره روابط اجتماعی انسان در روایتها وجود دارد می پردازد.
دکتر حسین قشقایی تأکید کرد: اگر این مجموعه به اتمام برسد می توان آن را به نوعی تدوین کرد که مورد اشاره آیت الله جوادی آملی بوده است، چرا که نقطه تمایز کار ما با آنچه وی اشاره کرده این است که ما تحلیلی وارد این قضیه شده ایم و علاوه بر ذکر روایتها به تحلیل آن نیز اشاره کرده ایم.
نظر شما